VIP Brother 2015

vipbrother2015Тръгнах да пиша статус във фейсбук, но реших, че все пак мога да увековеча размишленията си за българския вариант на VIP Brother в блога си. Продуцентите на ВИП Брадър определено работят по шаблон. Абсолютно всеки път трябва да има: малоумни силиконови пачи (чалгарки, плеймейтки, модели), естрадни певици от близкото минало, спортист, актьор, гей, както и задължително поне един-двама популярни личности, често присъстващи в различни предавания на Нова напоследък. Толкова ли не успяха да намерят някой наистина интересен и по-различен човек? Явно напъните им в тази насока (ако е имало такива, разбира се) се ограничават с избора на Джорджано, който все пак е едно изключение от този шаблон. Дано поне им направи КОПОН.

Естествено, както и преди, така и сега, всеки Биг/ВИП Брадър сезон започва идентично: голяма еуфория ааа ууу, очертава се да е много интересен, много интересни хора ще са в къщата, ох, кои ли ще са те, нямате търпение, нали?! Издишат и то яко. Още от първия сезон продуцентите залагат най-вече на похвати, с които да предизвикат и изкуствено създадат интрига или скандал, които после да коментират, дискутират и обсъждат с разни други познавачи/разбирачи на тв индустрията, да се правят на големи психолози и т.н. И да си правят реклама най-вече. “Видяхте ли какво стана вчера? Еди кой си замалко да се сбие с еди кой си. А пък този плисна чаша с вода в лицето на онзи, леле-майко, баси драмата!” И т.н. О, и да не забравяме как ама всеки път умишлено създават предпоставки за сеир – задължително трябва да има някое бивше гадже на еди кой си, или бивша любовница/любовник. Ако пък е възможно и да се заформи любовен триъгълник – още по-добре – скандалът е гарантиран. И какво ли не още – нахвърлях бегло само някои от глупостите.

Та да споделя един-два дребни, но доста показателни детайлчета за този сезон, чието откриване имах възможността да проследя LIVE (оо wow, боже мой!) преди малко. В къщата влиза симпатичният дебелак Люси Иларионов – актьор, певец, танцьор и най-вече режисьор на чалга клипове (от някои негови участия по телевизията ми изглежда пичага, но просто не ме кефи, че е в чалга бизнеса, но както и да е). Иво Танев го посреща радушно с усмивка, прегръща го и го пита какво ще пие. След малко ни пренасят в LIVE (оо wow, боже мой!) студиото, където платената публика аплодира всяка дума на водещите. Водещата Алекс Сърчаджиева казва нещо от сорта на “Уау, видяхте ли Иво Танев колко братски прегърна Люси и как веднага го попита какво ще пие?! Ооо, този сезон наистина се заформя да е най-добрият!” – What the actual fuck…? Откъде накъде г-жо Алекс Сърчаджиева решихте, че този сезон ще е най-добрият, заради описаното? По какво си пролича, честно не разбрах. Може би не ги разбирам работите. Друг пример: в LIVE (оо wow, боже мой!) студиото май тъкмо беше дошла Преслава (или някоя друга чалгаджийка, наистина няма значение) и Алекс я пита “Очакваш ли да се случи някакъв скандал?”. Значи тия водещите само като кажат думата “скандал” и мед им капе от устата, душевен оргазъм. “Ооо, да, да, да, говори ми за скандали, интриги… Дааа… Клюки, слухове…. СКАНДАЛИ…. ооо.. даааааа…” Пълно безумие.

Знам, че не казвам нищо ново. Изговорило се е и се е изписало тонове за тази помия. А можеше да бъде едно наистина яко риалити. Наистина можеше. Да заложат на нещо оригинално, да бъдат по-позитивни, продуцентите и сценаристите да изтрият от съзнанието си думите “скандал” и “интрига”. Да бъде различно от останалите утайки по телевизията. За жалост те се водят по просташкото течение на масите, което се изчерпва физически и интелектуално с думите хляб и зрелища. Има ли скандал, има ли интрига, значи на хората ще им е интересно и ще искат да гледат как ония по телевизора си крещят. Просто страхотно. “Ама на хората това им е интересно.” ще кажат тези същите продуценти и сценаристи. Еми като в чалгата. Докато има простаци, които да слушат чалга, ще има и чалга. Точно като в жълтите вестници – там също е пълно със скандални разкрития, интриги и т.н. Тъпото е, че с ресурсите, с които разполагат, можеше да направят нещо наистина хубаво. Но това е в сферата само на мечтите ми. Поне вкараха Джорджано, от който очаквам страхотен КОПОН.

Advertisement

Остави коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s