Субектът Бареков

bareka kebapchetaКаквото и да кажа за него ще е малко. Може би няма смисъл да се хабя да му отделям време, но като виждам с времето какво се случва и как някои хора го възприемат едва ли не като новия месия, не се стърпях и реших да припомня някои факти за новия политик. Просто отбелязвам само някои моменти от “кариерата” на субекта. По принцип излагациите са много, много повече.

Субектът Бареков, който неотдавна заяви, че гледайки беднотията на българите в страната плаче заедно с богатите си приятели, през 2011-та по повод протест на земеделци в центъра на София каза: “Този боклук, който беше стоварен под формата на трактористки машини да се омита още днес от столицата. […] защото в противен случaй ще основа едно гражданско общество срещу тази развилняла се пасмина от провинцията и не се знае ние какво можем да направим. Можем да режем гуми, можем да палим трактори. […] Аз не желая някакви разюздани селяни в центъра на София да ми пречат да си изкарвам хляба. […] Ами като нямат работа да отиват да си режат сланината и винцето върху вестника и да ядат! Нали това е забавлението по селски в България, нали така се възприема?”

Субектът Бареков бе този, който манипулира парламентарните избори през 2013-та манипулирайки обществеността с “новината” за бюлетините в Костинброд, която по някаква абсолютна случайност разбира се, се появи именно управляваната от него тогава телевизия TV7.

Субектът Бареков бе този, който активно участваше в немощните напъни за цензуриране на протестите #ДАНСwithme по неговата телевизия, въпреки ежедневните доказателства, които опровергаваха техните “новини”. Иронично в същото време пък се появи предаването “България без цензура”, което по-късно мутира в партия.

Субектът бе този, който имаше връзки с Бисер Миланов – Петното, престъпник със седем присъди, който активно провокираше хората от протестите и дори се сдоби с официална среща с премиера Орешарски като “представител”.

Субектът Бареков бе този, който преди години, за да се подмаже на българската патриаршия “като един православен християнин” заклейми баба Ванга и Петър Дънов.

Субектът Бареков преди няколко години заяви, че никога няма да направи партия и да се занимава с политика. Днес той активно участва в медийните, а вече и политическите манипулации и основа партия. По повод раздаването на кебапчета и бира преди избори, същият бе заявил преди време колко е жалко подобно действие от страна на политиците. Сега го гледаме по телевизията как нахлузил престилка и готварска шапка пече кебапчета като част от предизборната си кампания за евроизборите.

Субектът Бареков е същият, който твърди, че трябва да му се има доверие защото “не бил участвал в политическото статукво последните 24 години” и в същото време сега всеки ден по телевизията се пуска различен клип в най-гледаното време. Всеки добре знае, че в т. нар. “праймтайм”  в телевизията всяка секунда тв време струва много пари. Клиповете за неговата партия са всеки ден и са винаги различни.

Субектът Бареков твърди, че няма връзки с престъпници и мафиоти и в същото време предизборната му кампания, а и всичко останало покрай новото му политическо поприще гълта хиляди, милиони лева. Той твърди, че има “богати приятели”. За справка един от тях е един от най-богатите българи, собственика на Корпоративна Търговска Банка – Цветан Василев. Също така приближен изключително до небезизвестния Делян Пеевски – депутат от ДПС.

Субектът Бареков бе този, който напъхан в бронежилетка, пропищя в медиите как някой поръчал да го убият, позовавайки се на някакъв случаен младеж, който изстрелял няколко патрона във въздуха в близост до централата на партията на субекта. Субектът не е присъствал в сградата по време на изстрелите, които са били насочени към небето, затова и счете за уместно да се появи пред журналисти в бронежилетка на следващия ден и да разкаже колко много се страхува за живота си.

Има още безброй противоречия в между думи и дела на субекта, има и безброй гафове и излагации. Този субект иска да се напъха в келепира. Този субект има амбицията да “управлява България като премиер с пълно мнозинство най-малко два мандата”.

Това не е политическа пропаганда, а припомняне на факти. Сигурно някой би ме обвинил, че горепосочените от мен факти са “инсинуации”, “постановки”, “спекулации”, манипулации”, “клевети” и/или “поръчкови статии”. Ако така ще спи по-спокойно – нека така да бъде. Фактите са си факти.

Просто нека добре си направим сметка какъв субект може да стане евродепутат заради късата памет и липсата на мисъл на много от нас.

Advertisement

1 thought on “Субектът Бареков

  1. Pingback: Субектът Бареков / за кабапчетата и още нещо/

Остави коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s