Контрапротестиращи

Така наречените „контрапротестиращи“ са на светлинни години от една истинска, добре осмислена и добре аргументирана гражданска позиция. Затова от БСП/ДПС залагат толкова много на хората от провинцията. Там където за „новините“ е много по-лесно да  пристигат избирателно. При речи и агитации се разчита на слабата им памет и ги карат да помнят строго избирателно. Вече няколко поколения българи се обработват бавно и методично през годините.  Да не забравяме каква е по-голямата част от електората на тези две партии – хора над средната възраст, необразовани, дезинформирани и манипулирани хора от малки градове и села, цигани и разни регионални далавераджии. От време на време им се обръща някакво внимание, показват им, че уж работят по техните проблеми. Не пропускат да им припомнят славните години когато сме произвеждали какво ли не, имаше всичко за всички и всичко бе така евтино. Така в тях трайно е насадено чувството за принадлежност към червената партия. Веднъж годишно ги черпят на Бузлуджа – същински тиймбилдинг. Организират им също екскурзии с автобуси до София когато ножът опре до кокала и се налага да помагат. От тях се иска просто да присъстват и да покажат някаква дейност. И от хеликоптер се вижда как те не влагат нищо от сърцето си за „каузата“, за която се борят – те са мрачни, намръщени, отегчени, не могат да вържат две приказки на кръст, някои от тях се крият зад плакатите, които използват още от първият им ден на контрапротестиране. Повечето от тях дори не знаят къде се намират, за какво точно се борят и какво всъщност се случва. Повечето от тях ще останат безпрекословно убедени в догмите на партията до самата си смърт.

В крайна сметка те дори не могат да бъдат една бледа сянка на истински протестиращи българи понеже няма база за сравнение – самата им ценностна система е затворена в строгите комунистически рамки, но те едва ли осъзнават това. Техните „спонтанни“ организатори (разбирай партийни функционери) ги представят в някаква иключително зле скалъпена copy-paste версия на контрапротест.

P.S. Интересно как не се намери нито един „контрапротестиращ“ от всичките милион,  милион и нещо българи в чужбина, който да се обяви в подкрепа на това правителство….

kontra1
(Снимка http://www.dnes.bg/)

kontra2
(Снимка http://www.dnes.bg/)

kontra3
(Снимка: http://politics.actualno.com/)

kontra4
(Снимка: http://new.sliven.net/sys/news/)

kontra5
(Снимка: http://www.novini.bg/)

kontra6
(Снимка: http://www.dnevnik.bg/)

kontra7
(Снимка: http://www.sofiautre.bg)

2 thoughts on “Контрапротестиращи

  1. Наистина е много показателно, че емигрантите ни почти изцяло са срещу това правителство. Нека после засягат темата, заради кого са сънародниците ни още в чужбина, кого винят за положението в България. Толкова е просто, но, все пак, явно не толкова просто, че да се схване от контрапротестиращите…

Остави коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s